Hämäläisten ylioppilassäätiö tarjoaa Hämäläis-Osakunnan jäsenille (varsinaisille ja ulkojäsenille) vuokrattavaksi edullisia asuntoja.

Asuntoja voi hakea jatkuvan hakumenettelyn kautta ympäri vuoden. Asuntovalikoimaan kuuluu soluasuntoja, yksiöitä ja perheasuntoja (kaksiot ja kolmiot). Asuntoja voidaan vuokrata myös kimppa- ja kaveriasunnoiksi sekä kesäasunnoiksi. Asunnot sijaitsevat Patolassa, Puistolassa, Pohjois-Haagassa, Vallilassa ja Koskelassa.

Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti Helsingin yliopistoon opiskelemaan tuleville Hämäläis-Osakunnan jäsenille. Perheasunnon hakijoista ainakin toisen pitää olla osakunnan varsinainen jäsen. Soluasuntoja voidaan vuokrata myös ulkojäsenille.

Uusille opiskelijoille järjestetään heinäkuussa oma ns. fuksihaku, johon voi ottaa osaa, vaikka opiskelupaikka ei olisi vielä varmistunutkaan.

Lisätietoja asunnoista ja hakuprosessista on Hämäläisten ylioppilassäätiön sivuilla (http://www.hys.net/opiskelijapalvelut/opiskelija-asunnot/asunnot/asuntovalikoima). Huom! Säätiö vastaa kaikkiin asuntoja ja niiden hakemista koskeviin kysymyksiin:
 
Hämäläisten ylioppilassäätiö
Asuntoasiat Heikki Holm
puh. (09) 5860 1820
sähköposti: heikki.holm(a)hys.net