HOL:n ei hiljene kevätkonsertinkaan jälkeen

Eilen torstaina 26.4.2018 Hämäläis-Osakunnan laulajat esiintyivät lähes täydelle Töölön kirkolle. Ohjelmistossa kuultiin sekä pohjois-eurooppalaista että ranskalaista kuoromusiikkia, joissa vuodenaikojen vaikutus ihmiseloon heijastui niin tummien ja synkkien kuin kirkkaiden ja valoisien kuorosävyjen kautta.

HOL ei kuitenkaan siirry vielä kesälaitumille. Viikottaiset harjoitukset jatkuvat toukokuun ajan, kun kuoro harjoittelee ensi syksynä Sellosalissa esitettävää Vincenzo Bellinin Norma-oopperaa varten. Toukokuun 19. päivä HOL osallistuu Ravintolapäivään tarjoten musiikinnälkäisille sokeria ja serenadeja Kirjava Lintu -kirjakaupan edustalla (osoite Yrjönkatu 21).

Kesäkuussa kuoro siirtyy studioon äänittämään HOL:n ensi vuonna tapahtuvaa 90-vuosijuhlaa varten julkaistavaa albumia.

Heinä-elokuun taitteessa HOL osallistuu perinteitään kunnioittaen joka kolmas vuosi järjestettävälle Europa Cantat XX -nuorisokuorofestivaalille. Festivaali kerää kuoroja ympäri maailman viikon mittaiseen festivaaliin, jossa on HOL pääsee nauttimaan menestyksekkäiden kuoronjohtajien opeista sekä muiden kuorojen esiintymisistä.

Kuoroharrastus HOL:ssa onkin usein koko vuoden – ja koko elämän – mittainen tapahtuma. Syksyllä 2018 HOL hakee riveihinsä jälleen uusia laulajia. Koskaan ei ole liian aikaista tai myöhäistä aloittaa kuoroharrastusta!