Levytykset

Tilaa levyjä suoraan kuorolta: hol.levy@gmail.com


Alilo! Lauluja seimen äärellä (2011)

alilo_thumbAlilo! Lauluja seimen äärellä on paitsi kokoelma perinteisiä ja jopa 900 vuotta vanhoja joululauluja, myös ensilevytys arvostettujen nykysäveltäjien, Alex Freemanin (s.1972) ja Matthew Whittallin (s.1975) HOLlia varten kirjoittamille kappaleille. Teokset lainaavat niin englantilaista joululauluperinnettä kuin sointipuhdasta renessanssilauluakin; ne soivat meditatiivisen rauhoittavissa harmonioissa ja levittävät riemukkaan soinnikasta joulun ilosanomaa.

HOLCD1

Saatavuus


Ajan aallot − sekakuoromusiikkia romantiikan ajan Helsingistä (2010)

ajan_aallot_thumbTälle levylle HOL on kaivanut musiikkikirjastojen takahuoneiden nuottikasoista kiinnostavaa, viehättävän romanttista – ja vähän hupaisaakin – suomalaisen kuoromusiikin varhaishistoriaa. Ajan aallot on Helsingin kaupunginmuseolle levytetty teos, joka sisältää pääosin unohtunutta varhaista suomalaista sekakuoromusiikkia Fredrik Paciuksen lauluista 1840-luvulta Oskar Merikannon kuoroteoksiin 1900-luvun alkuvuosilta. Levyllä soivat niin hempeä romantiikka kuin paatoksellinen isänmaallisuus.

Lue levyn taustasta lisää Sulasol-lehdessä julkaistusta artikkelista, jonka on kirjoittanut kuorolainen ja historiantutkija Jere Jäppinen.

HOLlin kooste arvioista (PDF)

HKMCD4

Saatavuus


Lehdellä − Among the Leaves (2009)

Vuoden kuorolevy 2009

lehdella_thumbLehdellä – Among the Leaves heijastelee sävellysten ja niiden pohjalla olevien tekstien kautta ihmisen ja luonnon suhdetta – suurta aihepiiriä, johon ei löydy yksinkertaisia selityksiä. HOLlin levy koostuu valtaosin tilausteoksista kuoron nimikkosäveltäjiltä.

Levyllä on suomalaistuneiden pohjoisamerikkalaissäveltäjien Alex Freemanin ja Matthew Whittallin, HOL:n kuoronjohtajanakin 1950-luvulla toimineen Jarmo Parviaisen sekä nuoren tamperelaisen Juho Miettisen musiikkia. Teoksissa on käytetty monipuolisesti luontoa käsitteleviä tekstejä muun muassa japanilaisen haikumestari Taneda Santōkan, meksikolaisen Octavio Pazin sekä oman lyyrikkomme Aaro Hellaakosken tuotannosta.

Levy oli vuoden 2009 Emma-ehdokkaana, ja Suomen kuoronjohtaja yhdistys palkitsi levyn vuoden 2009 kuorolevynä. Kuoronjohtajayhdistyksen raati kuvaa teosta:

“Äänitteestä välittyy eheä taiteellinen näkemys, joka kattaa kaikki osa-alueet teosvalinnoista ja tulkinnoista oivaltavaan esittelyesseeseen. Yleissävyltään lyyriset teokset on karakterisoitu taitavasti, mikä tuo kuuluville tarkkaan rajatun teeman sisäisen moninaisuuden. Kallion tulkinnoissa on harvinaista herkkyyttä ja hienostuneisuutta, ja HOL toteuttaa ne täsmällisesti, puhtaasti ja sisäistyneesti. Matthew Whittallin Shiki-teoksen korvat avaava taltiointi muistuttaa uuden kuoromusiikin soinnillisista ulottuvuuksista.”

Alban kooste arvioista

HOLlin kooste arvioista (PDF)

Alba NCD39

Saatavuus


 

Vanhemmat levytykset

Näitä vanhempia levyjä on saatavilla rajallisesti ja vain lp- tai c-kasettimuodossa. Jos olet kiinnostunut, kysy lisää!

gHOSts in HOLlywood (1990)

Hämäläis-Osakunnan Laulajat ja Juha Kuivanen Hämäläis-Osakunnan Soittajat

Holslp 101

Kärlek och död – pohjoismaista kuoromusiikkia (1988)

Hämäläis-Osakunnan Laulajat ja Juha Kuivanen

Kunniapunnus – Ylen vuoden 1989 paras harrastajakuoroäänite

Holp 107

Joululauluja (1985)

Hämäläis-Osakunnan Laulajat ja Klaus Hildén

Hollp 105

Iltojeni ilo (1981)

Hämäläis-Osakunnan Laulajat ja Martti Neuvonen

Holp 103

Hämäläis-Osakunnan Laulajat (1974)

Hämäläis-Osakunnan Laulajat ja Martti Neuvonen

Holp 101