- Haku :: Sivukartta :: Kirjaudu -
Etusivu -> Osakunta -> Hämäläisten talo

Hämäläisten talo

 

Sijainti

Osoite: Urho Kekkosen katu 4–6 D, 00100 HELSINKI
Puhelin: (09) 2522 5500

Hämäläisten talo on Hämäläisten ylioppilassäätiön omistama punatiilinen rakennus Urho Kekkosen kadulla aivan Helsingin toiminnallisessa ydinkeskustassa. Suurin osa talosta on vuokrattu toimistotiloiksi ja talon katutaso liike- ja ravintolakäyttöön. Yhden rapun viidestä kerroksesta neljä ja toisesta rapusta ylin kerros ja kellarikerros toimivat sen sijaan osakunnan jäsenten omana tilana.

Pääsy osakunnalle

Rakennuksen opiskelijoiden siipeen on kaksi sisäänkäyntiä: Tiketin vierestä löytyvä ajoportti ja Tavastian sisäänkäynnin oikealla puolella oleva Osakuntabaarin ovi. Niistä osakunnalle pääsee seuraavasti:

Osakunnan aukioloaikoina (magneettiavaimella, ajoportin kautta) lukukausien aikana:

  • ma–su klo 9.00–23.00

Osakunnan päivystysaikoina (magneettiavainta ei tarvita, ajoportin kautta) lukukausien aikana:

  • päävirkailijoiden päivystykset, kts. täältä

Osakuntabaarin (Tavastian vierestä) ovesta sen aukioloaikoina, lukukausien aikana:

  • ma–to klo 11.00–15.30
  • pe klo 11.00–15.00

Mene sisään ajoportista (jossa lukee "Hämäläis-Osakunta") ja käänny sisäpihalla oikealle, jossa on rautaportti, jonka yllä lukee "Hämäläis-Osakunta". Paina portin summerinappia ja kävele portaita suoraan ylös (oikealla on toisen rapun ovi, josta pääsee kirjastolle). Tulet toiselle sisäpihalle, josta pääset osakunnalle virkailijoiden päivystysaikoina nappia painamalla ja em. magneettiavaimella osakunnan em. aukioloaikoina (klo 9–23).

Liikkuminen osakunnalla

Rappu (johon pääsee Tavastian vierestä tai sisäpihan kautta) toimii säätiön avustuksella Hämäläis-Osakunnan toimi- ja harrastustilana eli osakuntalaisten olohuoneena. Rapun toisessa kerroksessa toimii myös ylioppilassäätiön ylläpitämä opiskelijaruokala, Osakuntabaari. Talo antaa loistavat puitteet monipuoliselle vapaa-ajan toiminnalle opiskelun vastapainoksi – osakunnan neljä kerrosta ovat täynnä opiskelijaelämää!

Jäsenen liikkumista rapussa helpottaa suuresti magneettiavaimen hankkiminen – se kannattaakin hankkia heti, kun kirjautuu jäseneksi opiskelujen alussa! Magneettiavain on lunastettavissa panttia vastaan toiminnanohjaajalta, joka on tavattavissa päivystysaikoina.

Rautaportista tultaessa sisään oikealla on ovi toiseen rappuun. Sen kellarikerroksessa on jäsenten käytössä myös bändikämppä ja ampumarata ja saman rapun ylimmässä kerroksessa osakunnan kirjasto.

Osakunnan tilat

Hämäläisten talon opiskelijoiden rapun neljästä kerroksesta löytyvät muun muassa seuraavat tilat:

Osakuntabaari (tunnetaan myös nimellä Pieni juhlasali): Maistuva lounas Tavastian yläkerrasta opiskelijahintaan. Taatusti parempaa kuin UniCafessa ja lounastaukosi ei mene jonottamiseen. ;) Myös akateemiset pöytäjuhlat, sitsit, järjestetään Osakuntabaarissa.

Ratina ja Aulanko: Hämiksen sydän – kolmannesta kerroksesta löytyvä olohuone. Nahkasohvat on todettu hyväksi ainakin nukkumiseen, penkkiurheiluun ja lehtien lueskeluun. Aulankoon katetaan teeiltaruoat ja siellä voi pelata myös pingistä. Aulangon vieressä lasiseinän takana on toimisto.

Punainen mylly: Osakunnan juhlasali neljännessä kerroksessa. Myös jumppaajat, tanssijat ja big band harjoittelevat täällä. Myllyn tanssilattia tunnetaan myös rankan bilettämisen hikisenä keitaana.

Hunninko: Osakunnan neljännen kerroksen biljardihuone, joka on Punaisen myllyn seinän takana. Tänne pääsee myös portaita pitkin Ratinasta.

Mämmilä: Osakunnan keittiö neljännessä kerroksessa. Janoisten ja nälkäisten sankarien, isännän ja emännän, valtakunta.

Hikiä: Viidennen kerroksen saunatilat. Kuumia löylyjä ja selänpesijöitä. Muun muuassa äijäkerhon ja viinikerhon toimintatilaa.

Sillanpää: Isolla pöydällä varustettu, kerhojen huone viidennessä kerroksessa. Täällä mm. Juristikerho kokoustaa ja Taidekerho maalaa.

Paasikivi: Taulujen koristama, hallituksen kokoushuone viidennessä kerroksessa. Täällä myös Hälläpyörän toimitus ja toimitusneuvosto kokoustavat.

Viimeksi päivitetty (27.01.2013 02:15)

 
IMG_8661.jpg